Gulas(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1466) Ceapa se taie marunt si se prajeste in untura incinsa pana devine aurie, se pune boia, usturoiul si restul de condimente si se lasa scurt sa se prajeasca. Bucatile de carne se prajesc pe toate partile, se adauga otetul si vinul, se amesteca bine dupa care urmeaza supa. Totul se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic cca. 2-3 ore (dupa calitatea carni). Dupa ce carnea s-a fiert se scoate din sos si sosul se cremeaza cu STAB MIXERUL, se condimenteaza daca este necesar si se leaga cu faina. Se pune carnea inapoi si se mai da un clocot. Obs. Acest gulas se poate portiona si congela. Acest gulas este f.bun urmatoatea zi, deoarece condimentele isi imprastie aroma in timp.
Chilli con carne(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1200) Carnea de vita taiata in bucatele potrivite se prajeste in ulei incins apoi se adauga pe rand: usturoi pisat, rosii , decojite, taiate cubulete mici, condimentul numit chilli (care arata ca niste seminte mici, mici din ardei iute) . Se mai adauga un ardei gras taiat, o conserva de fasole rosie (musai), o conserva porumb. Se fierb toate pana se patrund.
Friptura de vita cu sos de bere(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2486) Se iau bucatile de carne de vita, preferabil muschiulet, se bat pentru a deveni cam de 3-4mm grosime. Se condimenteaza dupa preferinta cu delikat si piper. Se incinge putin ulei intr-o tigaie de teflon si se prajeste carnea putin pe ambele parti. Apoi se adauga bere, cat sa acopere feliile de carne. Se lasa pe foc potrivit pana se evapora berea si ramane doar putin sos.
Pfeffersteck(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1310) Muschiul de vita se bate un pic sa capete o forma rotunda. Piperul se zdrobeste cu ciocanul de snitele si se da carnea prin el pe ambele parti. Se pune carnea la incins in ulei, se pune o bucatica de unt pe fiecare felie de carne si putin coniac. Se pune sos Worchester deasupra.
Muschi de vitel impanat(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 9323) Se ia muschiul (intreg), se spala, se curata bine de pielite, se sareaza si se impaneaza cu catei de usturoi. Impanatul este foarte simplu: se taie in interiorul muschiului, cu cutitul, spatii in care sa incapa un catel de usturoi (nu e nevoie sa legi carnea cu ata). Cine vrea, poate impana muschiul si cu bucatele de slanina. Se pot folosi si alte condimente, Se pune muschiul intr-o cratita cu putin ulei si se lasa 1/2 ora sa patrunda bine sarea, apoi se da la foc iute, acoperit. Se intoarce pe toate partile, sa se formeze crusta, apoi se toarna putina apa si un pic de vin si se da la cuptor. Daca il pui in tava de la aragaz, il poti pune direct la cuptor. Se intoarce pe o parte si pe alta, sau se stropeste cu sosul din tava. Se completeaza sosul cand scade. La sfarsit nu se mai stropeste cu sos, se lasa sa se rumeneasca. E gata cam dupa 2-2 1/2 ore, cand s-a rumenit frumos pe toate partile, iar furculita intra usor in el. E o friptura foarte frageda si foarte buna la gust. Se lasa sa se raceasca, ca sa se poata taia feliile frumos (nici nu se poate servi fierbinte, din acest motiv). E foarte bun rece, dar e bine sa fie facut in aceeasi zi (nu de la frigider).
Friptura de vita cu sos de ceapa(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4669) Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Cepele se taie pestisori foarte fin. Se aseaza in tava de cuptor potrivita pentru marimea bucatii de carne formind un pat. Deasupra se aseaza bucata de carne, se presara cu sare, piper si mirodenii, se unge cu ulei si deasupra se toarna paharul de vin alb. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul incins pentru 45 de minute. Dupa ce timpul s-a scurs se intoarce carnea pe partea cealalta, se acopera din nou cu folia si se mai lasa la cuptor inca 30 de minute. Se scoate din cuptor, se feliaza in felii groase de 1,5 cm, se pun la loc in tava sau in vas Jena in care se poate servi. Sosul se pune in blender si se omogenizeaza, apoi se toarna peste feliile de carne si se mai dau 15 minute in cuptor pentru a se rumeni.